March 09 2021 06:05:18
*Rad nas oslobađa tri velika zla: dosade, poroka i oskudice!*
(Volter)

*Čovečja psiha nije nikad vedrija nego kad nađe svoj pravi posao!*
(Himbolt)

*Onaj koji je našao svoj rad već je blagosloven i ne mora tražiti drugi blagoslov!*
(Karlajl)

*Ogromna većina ljudi radi ono što mora, što može ili što voli da radi, samo malo njih, plemenitih, rade ono što treba da rade!*
(B.Knežević)

*Čovek nije ono što misli da jeste, niti je ono što hoće da bude, već jedino ono što radom potvrđuje!*
(M.Vukasović)

*Kad čovek radi s veseljem, s oduševljenjem, nema pravo ni na šta. Nema čak ni pravo na uspeh. Plaćen je unapred!*
(Gitri)

*Sreća pomogne nekad, rad - uvek!*
(japanska poslovica)

WWW.TURISTICKAKARTA.COM
*Kada zaposlite ljude koji su pametniji od vas, dokazali ste da ste pametniji od njih!*

*Morate verovati u sebe jer ste katkad jedina osoba koja veruje u vaš uspeh!*

*Da bi uspeli u poslu budite smeli, budite drugačiji i budite prvi!*

*Profesionalan savet potražite od profesionalca, a ne od prijatelja!*

PRIJATELJI SAJTA

ZA USPEH SU POTREBNI LJUDI

ZAVIČAJ - restoran domaće kuhinjeZANIMLJIVO IZ SVETA

Lekari u Kanadi protestovali zbog povećanja plata!

Više od 500 lekara u Kanadi, zajedno sa više od 150 studenata medicine, potpisalo je otvoreno pismo, u kojem su protestovali zbog povećanja svojih plata. 'Mi, lekari u Kvebeku, koji verujemo u snažan javni sistem, protivimo se nedavnom povećanju plata, koji su ispregovarale naša medicinska udruženja', navodi se u pismu.

Potpisnici pisma navode da su uvređeni što će dobiti povišice, dok se medicinske sestre i pacijenti nalaze u nepovoljnom položaju. 'Povišice su još šokantnije jer se naše medicinske sestre, službenici i ostali profesionalci suočavaju sa vrlo teškim radnim uslovima, dok naši pacijenti žive s nedostatkom pristupa potrebnim službama zbog drastičnih smanjenja plata proteklih godina i centralizacije vlasti u Ministarstvu zdravlja. Izgleda da su jedino naše plate imune na ta smanjenja', navodi se u pismu.

Sistem za javno zdravlje Kanade pruža univerzalno pokriće za medicinski neophodne usluge za zdravstvenu negu, koje se pružaju na osnovu potrebe, pre nego mogućnosti za plaćanje, navodi se na sajtu kanadske vlade.

U svetu se svakog dana popije oko dve milijarde šoljica kafe, a talog od kafe često završi u kanti, sudoperama ili deponiji. Dva preduzetnika iz Helsinkija su došla na ideju kako da ga iskoriste na najjbolji način i tako napravili – patike od soca kafe.

Kako navode preduzetnici iz Helsinkija, budući da su zabrinuti zbog uticaja industrije na okolinu, a nisu mogli da nađu patike koje su i udobne, i moderne, a u skladu sa prirodom – napravili su svoje od taloga kafe. Njihova kompanija Rens kombinuje tkanine napravljene od soca kafe i recikliranog plastičnog otpada i pravi materijale dovoljno lake i otporne da mogu da se nose kao obuća. Par patika je težak 460 grama, od čega 300 grama čini kafa. U svakom paru patika, navodi se, ima plastike ekvivalentno šest upotrebljenih plastičnih flaša.

Jedno od prirodnih svojstava soca od kafe je da eliminiše neprijatne mirise, pa je to ujedno dobra vest za svakoga ko ima problema sa često neprijatnim mirisom iz patika.
25,799 unique visits